Billede fra 1990’erne

Dette billede er taget i min stue i april 1995. Jeg var 27 år på det tidspunkt og var lige flyttet ind i en lejlighed i “Søjlehuset” på Otto Baches Vej i Odense. Det var min første rigtige lejlighed, men samtidig også det sidste sted jeg boede inden jeg flyttede til København i sommeren 1996.

På den tid kunne det virke fjollet at jeg havde taget billeder i min lejlighed, men nu, næsten 27 år efter, synes jeg at netop det billede fortæller en masse historie fra 1990’erne.

Billedet viser på én gang både fortiden, nutiden og det der dengang var fremtiden. Computer var så småt ved at blive noget, der ikke kun stod hjemme hos nørder og rigfolk.

På skrivemaskinen, der står i vindueskarmen, havde jeg blot et år tidligere skrevet en opgave til universitetet. Jeg husker stadig hvilket helvede det var når jeg havde lavet en større fejl nederst på siden, så det ikke bare kunne klares med en sjat TippEx (rettelak). Jeg måtte tage papieret ud af maskinen og sætte et nyt i for så at skrive hele siden forfra.

Kort tid efter fik jeg så computeren på billedet, en Atari Mega 1 med 1 MB RAM og floppydrev til 3,5″-disketter.

Endnu var internet bare noget eksotisk noget, som jeg lige havde hørt om få måneder tidligere, men jeg havde dog opfanget hvordan en e-mail- og webadresse var skruet sammen.

På billedet mangler der kun stereoanlægget med plader, CD’er og kassettebånd hvis det skulle fortælle næsten alt om min dagligdag som 27-årig i midten af 90’erne.