Skybrudsvarsel

Som sædvanlig, når der er det mindste varsel om skybrud, skal medierne nok få det til at lyde som om hele Danmark kommer til at stå under vand, og sådan er det også med i morgen, mandag.

Men det morsomste er dog at TV 2 som den største selvfølge går ud fra at vi alle bor i hus. Sådan skriver de i en boks nederst i deres artikel.

“Flyt uerstattelige ting fra kælderen og op i stueplan.”
Det er helt udelukket her. Jeg bor på 2. sal, og jeg kender ikke nogen af dem der bor i de tre lejligheder nede i stueetagen.

“Fjern ejendele fra gulv og vandudsatte områder og sørg for, at dine ejendele står et godt stykke over gulvet, hvis du ikke har plads til dem andre steder. Opbevar ejendelene i plastkasser på hylder og reoler, der kan tåle vand samt afvaskning/desinficering i tilfælde af, at regn- eller kloakvand trænger ind.”
Det skal være et ekstremt heftigt skybrud hvis det bliver nødvendigt i min andensalslejlighed. Der skal mindst falde 6000 mm regn, eller også skal Øresund gå over sine bredder.

I øvrigt oplever jeg torden ekstremt sjældent efter jeg flyttede til hovedstadsområdet, sammenlignet med hvor tit det skete da jeg boede i Odense.