Baby’s Gang

Ligesom man både havde eurodance, happy hardcore og tyggegummidance i 90’erne, favnede 80’ernes italo disco bredt. Baby’s Gang ville jeg sætte i samme bås som 90’ernes tyggegummidance a la Aqua, Daze osv.

De havde ét par småhits herhjemme med numrene “Happy Song” og “America”, men selv er jeg mest til “Challenger“, der var opfølger til “Happy Song” i 1984.

Hvad jeg ikke var klar over, er at gruppen foruden 13 teenagere bestod af Ivana Spagna, der bl.a. havde en stort hit i 1987 med nummeret “Call Me“. Nummeret er blandt de meget få italo disco-sange, der også hittede på UK-listen.

Og her hører det ikke op. Spagnas karriere begyndte ikke først i 80’erne. Allerede i 1971 havde hun et hit med en italiensk version af “Mamy Blue“, der på vore breddegrader nok er bedst kendt med Roger Whitaker.