Yama-ha

“De næste to minutter skal vi høre om kendte japanske eksportprodukter.”

Omtrent sådan annoncerede Kaj Kindvall sangen fra tyske Humpe Humpe da han testede den på Trackslistan i efteråret 1985. Og sangen blev ikke bare testet. Den kom rent faktisk også ind på listen. 3 uger blev det til med en 11.-plads som bedst lørdag den 12. oktober 1985.

Dette siger en del om den mangfoldighed der var på hitlisterne dengang, og at den var langt større end man får indtryk af når de spiller 80’er-musik i radioen i dag. Som jeg skrev i et tidligere indlæg, virker det som om de udelukkende tager udgangspunkt i den amerikanske Billboard-liste når de spiller musik fra 80’erne i dag, og amerikanerne har jo traditionelt set aldrig været glade for musik fra det europæiske fastland.

Bevares! Nummeret fik kun 3 uger på top-20, og den nåede ikke op i top-10, men det vidner stadig om at bl.a. Tyskland fyldte mere på hitlisterne dengang, end radiostationernes playlistejuntaer ønsker at give udtryk for i dag.

Se musikvideoen til Humpe Humpe – Yama-ha på YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=InXLd-DxAwk