Yndlingsgruppe

På Facebook dukkede der et opslag af typen der bare skal tiltrække flere tusinde kommentarer for tiltrækningens egen skyld. Spørgsmålet gik på hvilken yndlingsgruppe folk havde da de var 15 år.

Mit klare svar er: Intet!

Jeg har aldrig rigtig haft nogen enkelt musikgruppe, der var min ultimative yndlingsgruppe, og da slet ikke da jeg var 15 år. Jeg kan derimod liste en række yndlingsnumre op fra dengang, dvs. 6. oktober 1982-5. oktober 1983. I kronologisk rækkefølge bliver det bl.a.:

Tears for Fears – Mad World
Divine – Shoot Your Shut
Eddy Grant – Electric Avenue
OMD – Genetic Engineering
Forrest – Rock the Boat
Nena – Leuchtturm
Peter Schilling – Die Wüste Lebt
New Order – Blue Monday
Trans-X – Living on Video
OMD – Telegraph
Men Without Hats – The Safety Dance

Min yndlings-LP fra det år må blive “Dazzle Ships” med OMD.

Men først da vi nærmede os udgangen af 1980’erne, altså da jeg havde rundet de 20, begyndte der at komme noget der lignede yndlingsgrupper, som jeg stadig mener holder den dag i dag. Her må svaret blive Radiorama, der var leveringsdygtige i italodisco i den mindre poppede ende af skalaen. Rigtig mange af mine yndlingsnumre fra sidste halvdel af 80’erne var produceret af Farina/Crivellente, to af de tre medlemmer i Radiorama.

Mit yndlingsnummer fra det år jeg var 15 år, bliver uden tvivl Blue Monday med New Order. Det blev samtidig den første maxisingle i min pladesamling. Den kostede 59 kr., hvilket nærmest var en formue for mig dengang, hvor jeg havde 70 kr. om måneden i lommepenge plus en ekstraindtægt på 87,50 kr. 5 gange om året for at dele beboerblade ud.

Fra OMD’s LP fra 1983, Dazzle Ships, snupper vi indledningssporet, der indholder pausesignalet eller signaturfanfaren fra Radio Prag i tiden før Berlinmurens fald. Og så var der altså lige de to singlespor, Genetic Engineering og Telegraph.

Slutteligt er her den sidste udgave af min personlige hitliste, som jeg satte sammen mens jeg var 15 år, nemlig fra fredag den 30. september 1983 (præcis 39 år siden i dag). Torsdag ugen efter fyldte jeg 16 år.
http://www.hitsurf.dk/top20/index.php?nr=5&aar=1983